Tagged by Wawa_Nadwa

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda…

Wah… Gambar pemandangan si berdiri yang cantik dengan gaya yang tersendiri… Oiittt apo ekau buek tuh…??

2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini.

– Semestinye gadis ayu purnama merindu……cewah…
– Badan kocik molek… cutting ader… hehehe….
– Suke tersenyum dan sengih…
– Suka bermekap dahulu sebelum jumpa kawan2 blogger… Maklumlah jaga saham..
– Sudah lama berpunya… kot… katanyelah…
– Tapi sepuluh patah kita cakap, 20 patah dia jawab… hehehe…

3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri.

– Sudah berpunya… Dah kahwinlah…. With Norazlinawati Hj AhmadI Luv u baby
– Suka menyelesaikan sesuatu masalah dengan tenang dan berfikiran terbuka..
– Sukakan ‘Jungle Tracking’ dan panjat2 gunung… redah2 sungai…
– Tak boleh langsung tengok ulat, pacat & lintah… boleh pengsan… serius…
– Memiliki SI PUTIH… Yang colour lain sedekat kat pencuri dulu…
– Suke tgk kehijauan hutan Malaysia…. depan rumah pun ada hutan… best….
– Minat photography… gambar flora dan fauna… candid people face 4 long range..
– Suke shopping seluar, t-shirt dan kasut… masalah aku dari dulu tapi tak pakai…
– Buat kerja yang melampaui kemampuan badan dan tenaga sendiri… masalah tu…
– Mempunyai mata yang tak berapa besar… tapi badan besar… hehehe…
– Anak lelaki seorang dari 4 adik beradik… tapi taklah manja sangat… kena juga sebat.. bila nakal dulu…

4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka

Bagi mereka yang aku tag ni, korang selalunye terlebih rajinkan… Silalah buat yer… Kalau bab puji2 aku tu, berpada2lah yer… I ni kan pemalu orangnye… Hehehehe….

Nuar Kamaruddin (mata dia bulat bila tangkap gambar, dan posing dia sama jer – trademark kot)
Miss Hirose (muka dia macam anak cina… hehehe suka tengok…)
Hazzy Ishak (suka bercerita tentang masalah kat office… sian dia…)
Clara Emily Cancer (blogger saya yang setia di Penang… baru lepas konvo…)
Raihanna Vanilla (bagi resepi kuih hari tu… dan nak balik ke Moscow dah…)
Khalifah Fedi (mempunyai penulisan yang menarik… dan kadang2 tu keliru juga…)
Farish Sinclair (ala2 Ashraf Sinclairlah kononnye… ewahh…)
JIVEBUMZ (pemenang aku tempohari… tak jawab hadiah taknak pos nanti…)
Kojah (walaupun tak menang tetap bersaing secara rasional… tq…)
Chunk (entry2 yang ringkas tapi menarik sangat utk dibaca tentang kehidupan di kampung…)

Soalan-soalan tambahan:

5. Nama timangan – Muz (utk kawan), ashah (utk keluarga) dan Chilabaeys (utk Blogger)..

6. Anda seorang yang? – Memblog sekarang ni, yang lain2 malas….

7. Insan yang teristimewa? – Family, wife dan anak2 buah….

8. Lagu kesukaan?

Yang tenang jer bile di dengar… sekarang malas nak dengar yang berserabut…

Andrea Bocelli : satu album (fav: Besame Mucho & Time To Say Goodbye)
Afgan: Terima kasih cinta…
– Anuar Zain: Hanya Milikmu
IL DIVO Album SIEMPRE : Nights In White Satin (Notte Di Luce) & Caruso…
IL DIVO Album IL DIVO : Regresa A Mi & Ti Amero…
Yunisahara: Sepi…
Yuna: Yang Sebenarnye… iyer tajuk dia macam tu…
Anuar Zain: Perpisahan…
Anggun: Selamanya…
Mohram: Menuju Cahaya…
Kerispatih: Tapi Bukan Aku…

9. Makanan kesukaan?Masak Lomak Cili Padi Ayam Panggang… Mak den masak…

10. Sikap yang membuat anda stress?

– Orang suke push dan menggelabah… Releks2 sikit,settle secara berhemat…

11. Warna kegemaran anda?

– Hitam dan Hijau..

12. Benda mesti ada dalam beg?

Beg kerja : Calculator, thumbdrive, notebook (buku yer bukan laptop)…
Poket2 Seluar : Wallet, kunci kereta @ motor, sikat semestinye…
Beg Kamera : 2 buah camera, Lens tambahan 2 type, flashlight, ouiihh macam2 adalah…

13. Kali terakhir anda menangis?

Time mak dan bapa di sorong masuk ke dewan bedah…. sukar untuk menahannye… sebak sangat….