Petang semalam, aku ambil wife aku di office… Dalam pukul 6.00 petang…. Tapi petang semalam memang hujan lebat giler…. Dengan angin ributnye… Lagi2 kat kawasan rumah aku ni…. Memang menakutkan…. Laluan biasa aku lalu dari rumah ke office wife aku, bukan jauh sangat setakat 10 minit jer…. 

Dalam perjalanan tu, aku tengok pokok2 tengah jalan tu bergoyang2 di tiup ribut…. So, aku ikut lorong kiri… Memang tergerak pulak hati ni nak ke lorong tersebut…. Selepas je satu selekoh tu, tiba2 aku nampak tiang lampu jalan condong dan rebah ke bumi… Punyalah terperanjat aku, cepat2 aku pulas stering mengelak tiang tersebut…. Nasib baik aku lambat 5 saat, kalau aku cepat sikit tadi confirm tiang tu timpa kereta…. Alhamdullillah…. Aku berhenti sekejap kat sebelah tiang lampu tu untuk ambil gambar….

Inilah tiang yang nyaris menimpa kereta aku petang semalam… Gambar ni diambil semasa aku melalui semula jalan tersebut setelah mengambil wife aku…. Aku cerita kat wife aku tentang peristiwa tersebut…. Masih belum dialihkan… Tapi aku dah report kat guard berhampiran untuk mereka ambil tindakan…. Nasib baik aku hari ini, kalau tidak, Bye2 Chilabaey’s…..