Kek siapalah ni….???? 27 Februari 2010 yang lalu, sampailah tarikh di mana anak buah kesayangan hamba menyambut hari lahirnye yang ke-3 tahun…. Alaaaaa budak kecik yang buat entry “Dah 3 Tahun Dah Budak Kecik Ni…” tak lama dulu… Yang ni sambutannye di Banting, Selangor… Rumah Wan dan atuk dia, mak dengan bapa akulah…!!!

Tahun nilah kurang best sebab tak ramai yang balik…. Aku tak sihat dan wife aku pulak ada hal, yang lain2 tu aku tak tahu, bapa dia pun takde ada kerja di Penang…. So, yang balik cuma adik aku Azu (mak Melly), anak buah aku Intan dan adik aku Anor….

Yang sedihnye aku dengar, dia boleh pulak cakap “Pakngah takde (akulah tu), makngah takde, abah takde…”… Kesian Melly, takpe tahun depan kita sambut sama2 dan buat best2 pulak… Tapi tetap sambut juga walaupun tak cukup koram…..

Dulu kecik jer budaknye, tapi sekarang mak aii sudah gumuklah Melly…. Budak yang amat cerdik dan terlebih petah berkata2… Macam orang tua…. Membebel jer dia walaupun sorang2… dan aku dengar dari mak dia, sekarang2 ni kalau dia sorang2 pun siap nyanyi2 lagi…

Haaa, tu hadiah dari pakngahnye…. Walaupun aku tak dapat join sekali, tapi hadiah tetap ada…. Aku kirim kat anak buah aku Intan…. Hadiah yang tak seberapa…. sebab aku tak minat nak bagi mainan2 sebenarnye sebab kat rumah dia dekat selori mainan…. Kalau terjatuh dalam mainan tu, sure tak nampak orang punya…. So, tahun ni aku dengan wife aku beli buku cerita dan buku mewarna dan ada satu lagi barang di antara buku tu… Pelajaran lebih penting….

Satu lagi perangai budak ni, pantang nampak kamera mesti nak posing punya… Lagi2 ada mak dia, macam2 diajarnye budak tu…. Nampak tak tanda merah kat dahi dia, itu tanda lahir dia… Masa mula2 lahir dulu lagi merah dan sekarang ni semakin kurang…. Tapi jangan bagi dia menangis atau marah, pasti merah menyala….

Boleh dia buka hadiah kat sebelah bapa aku, mesti bapa aku tak dapat tidur…. Kalau cucu datang selalunye bapa aku memang kena kacau… Lagi2 Melly…. Macam2 benda dia buat kat atoknye…. Sayang sangat dia dengan atoknye…. Apa2 pun Melly ‘Selamat Hari Lahir Ke-3 Tahun’…..