Akhirnye aku akan bertukar arah… Setelah lama memikirkannye… Berukband aku sekarang ni teruklah sangat…. Dah hampir setahun setengah juga aku pakai, banyak juga kesabaran yang telah aku tanamkan dalam diri akhirnye, sampailah masanye aku berubah arah kepada yang lain… 
Sabtu lepas aku ke Outlet Telekom Malaysia untuk register TM Streamyx untuk rumah aku…. Ambil package paling laju sekali…. 4MB… Kalau tak laju lagi tak tahulah… Monthly pun lebih murah dari Berukband Maxis aku sekarang ni…. Kalau Maxis aku terpaksa membayar RM138.00 sebulan, Insya-Allah 3 hari lagi Streamyx masuk aku cuma bayar RM88.00 sahaja… 

Banyak juga penjimatan yang telah dilakukan… Aku pentingkan kestabilan line tu sebenarnye…. Kalau berukband ni macam biasalah suka2 hati jer nak putus… tengah2 email something yang berat selalu sangat putus…. Penatlah tunggu, rupanye putus senyap2…. Hampeh…. Lagi2 kalau hujung minggu, lagilah teruk… lembab giler… Kalau buka blog aku, background muzik dah pasti tersengguk2… kalau lagu Nubhan tu dah macam Nubhan nyanyi rap dah…. 
So, hari tu bayar deposit untuk line telefon RM75.00…. Yang lain2 tu free, modem dan benda2 lain lagi… Cuma masa pemasangan dikenakan RM30.00, itupun bayar masa staff TM datang pasang phone…. Kena tunggu 3 hari technician TM datang pasang dan check kabel phone rumah, lepas tu 3 hari lagi ada kontraktor TM untuk pemasangan modem Internet pulak, masa nilah diaorang akan check terus dan install apa yang patut kat PC kita sampai boleh pakai…. Tak sabar ni nak tunggu line baru ni… Nak tahu kelajuannye macamana…. 
Advertisements