Tanggal 23 Mac 2010 hari tu, genaplah usia anak buah aku sorang ni 20 tahun… Nur Intan Roslina Binti Mohamad Rosli a.k.a Intan…. Kalau panggilan aku pulak kat dia ehem2… Rahsia…. K***H…. Cuba teka kalau tahu….

Budak sorang ni aku jaga dari kecik sampailah masuk sekolah dulu… Pergi tadika aku hantar, sewa teksi tiap bulan dari Taman Kosas, Ampang tiap2 pagi…. Teksi berhenti sekejap tepi jalan untuk aku seberangkan jalan menuju ke sekolah tadika dia time tu… Berdukung saje, maklumlah aku tak suka bawa budak lintas jalan pegang tangan jer… Bahaya, so aku kenalah dukung dia sampai pagar sekolah… Tapi sekarang kalau minta dukung mahu patah tulang belakang pakngahnye ni….

Tahun ni aku tak tahu nak belikan apa untuk dia…. Nak belikan mainan, dah besar panjang… Nak belikan beg tangan dah melambak aku rasa dia ada, nak belikan baju sure dia tak pakai nanti, so terlintas difikiran untuk support my blogger yang tulis novel tu….. Pergi ke Popular, Ikano Power Centre cari novel tu untuk dia kali ni… Si Intan ni pun jenis suka membaca, kira oklah tuh….

Alahai terhegih2 nak buka balutan hadiah dia malam tu…. Sebenarnye harijadi dia semalamnye… Hari ni baru nak collect hadiah… Sebab aku lupa nak belikan sebenarnye… Hehehe…. Sorry yer, tahun depan pakngah tak lupa…. Tapi kalau terlupa juga, tolong ingatkan lebih awal….

Akhirnye setelah sekian lembabnye dia membuka barulah muncul apa yang dihadiahkan…. Novel yang berjudul Blog Priasetia dari Anuar Kamaruddin a.k.a Anuar K @ Nuar jer aku panggil…. Novel ni dah lama aku nak beli, sejak Nuar buat contest mengenai novel tersebut… Sekarang ni baru aku berpeluang untuk mencarinye….

Bulan Mac lepas kiranye oklah sikit sebab sorang jer sambut harijadi…. Tapi bulan April ni akan membuatkan aku kopak selama beberapa bulan… Sebabnye bulan April seramai 5 orang akan menyambut harijadi dalam bulan yang sama…. Berikut adalah senarai tarikh dan empunya harijadi…. :
11 April – Adik perempuan aku, Anor
14 April – Adik perempuan aku sorang lagi, Azu
15 April – Wife aku, Iena….
17 April – Anak buah aku yg lelaki, Izzat
29 April – Penutupnye bapa aku, Haji Zainal….
Aduhai pening2… Tapi untungnye sebab sambut pada 29 April iaitu harijadi bapa aku… Dan untungnye lagi kek beli satu jer…. Lilin kena banyak… hehehehe… pandaikan….