Perbualan dalam kereta…..

Chilabaey :  Kat mana..??? Terus turunlah, dalam 10 minit lagi sampai….
Wife         :  Kat atas office lagi, nak tutup PC dah….
Chilabaey :  Ok, cepat sikit, nanti berpusing2 cari parking….
Wife         :  Ok… bee….

Phone ditutup….. Lepas tu sampai kat area office wife aku…. Pickup….

Wife         :  Nak gi maner….???
Chilabaey :  Entah, awak nak pegi maner…???
Wife         :  Awak…???
Chilabaey :  Ikut awaklah, abang mana2 pun boleh…..
Wife         :  Entahlah tak tahulah nak pergi mana….
Chilabaey :  Abis tu, nak ke mana ni, cepatlah simpang dah nak sampai….!!!!
Wife         :  Baliklah…. 

Kereta membelok masuk ke simpang rumah aku…. Time ni belum sampai jalan masuk lagi….

Chilabaey :  Awak ada cadangan nak ke mana ker…??? (ditanyakan lagi…)
Wife         :  Takdelah rancangan nak ke mana pun…. 
                    Manalah tahu awak nak ke mana2 tadi…???
Chilabaey :  Takdelah nak ke mana pun…. Ingat nak balik rumah jer terus…. 
                    Abis nak makan apa ni….??? (dalam keadaan situasi tegang….)
Wife         :  Tak tahulah… Awak…??? (dah start angin…)
Chilabaey :  Dahlah….. Kita makan Maggi jerlah… Lagi senang….
Wife         :  Ok juga, nanti singgah kat kedai bawah jap nak beli sawi….. yer…

Sampai kat kawasan kedai berhenti kejap kat tepi,  sementara tunggu wife aku balik semula kat kereta, main games kat phone dulu….
Kalau korang nak tahu, itulah cerita aku setiap hari bila balik kerja…. Soalan pertama yang akan kitaorang ajukan sesama sendiri adalah mengenai juadah makan malam…. Dah hampir 9 tahun aku bersama dengan dengan wife aku… Tapi persoalan mengenai makan malam jugalah menjadi topik hangat…. hehehe…. 
Kitaorang sebenarnye sampai tak tahu nak makan apa sebenarnye setiap hari (waktu bekerja)… Sebab tulah kalau korang tengok aku banyak buat entry pasal makan kat luar….. Rasanye kalau sekitar Damansara Perdana, One Utama, Curve, Ikano, Kota Damansara, Kota Damansara, Damansara Damai, TTDI, Kg.Penchala, Bukit Lanjan, Sri Damansara dan beberapa tempat lagi, habis aku terjah dan makan di sana…. Semuanye dah aku rasa… Yang mana sedap, yang mana bersih, yang mana kotor, yang mana layan tip top, yang mana layan macam hampeh yang pasti aku takkan ke sana lagi dan macam2 lagilah kerenah kedai2 makan…. Dan kalau dah paling2 malas nak ke mana, akhirnye makan Maggi jer…. Lagi senang dan sedap… Sekali sekala tu bolehlah…. Sebabnye aku taknak wife aku masak, kitaorang cuma tinggal berdua jer…. Rasa membazir jer kalalu masak…. Kecuali hujung minggu, adik2 aku rajin datang….. 
Macam tulah rencah kehidupan aku seharian…. Ohhh lagi satu, rasanye hampir semua menu yang ada kat restoran bawah rumah aku dah aku rasa juga… Paling best, sms atau call sahaja restoran kat bawah tu, nanti diaorang hantar depan rumah…. senang bukan…. sebab tu senang gemuk…. hehehehe… Oklah saje nak berkongsi pengalaman aku dengan korang…. Bye….
Advertisements