Live Dari Hospital Besar Banting: Ini merupakan malam ke berapa entah aku menemankan bapa aku di Wad 6… Pasti aku susah untuk lelapkan mata kalau berada di sini… Bukan pasal tak selesa utk tidur, tapi sentiasa berjaga2 takut ada apa2 yang terjadi pada abah aku…

Aku keluar kejap dari Wad 6, ambil angin luar.. Maklumlah dalm wad macam ni banyak kuman… Sekarang ni pun badan dah sakit2 macam nak demam jer rasanye… Tu yang aku keluar kejap ni sambil update blog yang semakin terabai..

Macam nilah kalau dah pukul 12.00 tengah malam… Lampu akan ditutup utk keselesaan pesakit…. Taklah gelap sangat, memang sedap2 untuk tidur dan berehat…
Hari abah aku masih lemah dan hari ni juga dia banyak tidur… Nampak keletihannye melawan penyakit… Sangat2 aku sedih bila aku renung muka beliau… Setiap hari aku akan datang dan bergilir2 dengan mak aku menjaganye samada siang atau malam…
Memang tidak dinafikan, keperitan dan kejerihan dalam menjaga bapa yang sakit…. Banyak kesabaran yang diperlukan… Tapi aku sekarang ni memang dah tak tahan dengan perangai orang2 terdekat aku, tunggu masa untuk meletup jer sekarang ni…. Sikap yang ditunjukkan langsung takde tanggungjawab… Langsung takde rasa belas kasihan, langsung takde nilai yang boleh dijadikan tauladan langsung…
Aku sebenarnye dah melepasi tahap kesabaran aku setakat ini… Dah sampai masa untuk aku tunjukkan siapa aku sebenarnye… Seorang yang sangat2 penyabar dan tak reti nak marah… Dan rasanye dah cukup untuk aku simpan segala2nye selama ini… Dah cukup untuk aku cover2 setakat ini… Dah tiba masanye sekarang… Menunggu detik dan ketika bila mereka terlajak kata….