Salam 1 Malaysia dan Salam Jumaat semua… Entry aku kali ni tentang tempat makan yang berada di sekitar rumah aku di Damansara… Kali ni kat The Curve, macam takde tempat lain… Sebenanrnye kat sini banyak restoran2 yang boleh kita cuba nikmati hidangannye… Cuma siapkan sajer duitnye banyak2…. hehehehe… Dah macam cerita P.Ramlee pulak…

Macam biasa pemilik blog perlu ditepek… Muka poyos lagi suci ni… Hehehehe… Kali ni aku nak cerita tentang Restoran Bubba Gump Shrimp & Co. di The Curve… Aku kali ni makan bertiga dengan wife dan adik ipar aku EE… Mula2 tu nak makan kat Seoul Garden, malas pulak nak ke One Utama… Sure ramai orang punya… So wife aku cadang makan kat sinilah…

Tengah memilih menu yang hendak dibedal… Hehehehehe… Kat sini kalau korang nak tahu menu utamanye adalah berteraskan udang… Udang yang besar2 termasuklah lobster….

Yang ini adalah papan tanda yang ada atas setiap meja… Jangan ingat sebagai penghias jer, sebenarnye berfungsi untuk memanggil waiter… Kalau kita paparkan sign “Run Forest Run”, so waiter takkan kacau korang… Tapi bila kita paparkan sign “Stop Forest Stop” baru diaorang datang kat kita untuk ambil order atau sebagainye… Ingat tu… So kat bawah ni adalah menu2 yang kitaorang order malam tu…

“Speckled Strawberry” – Wife aku punya….

“Lotsa Lava” – Aku punya… Rasa strawberry dgn nenas…

“Blueberry Smoothies” – EE punya…

“Run Across America” – Yang ni wife aku punya pulak…

“Bucket Of Boat Trash” – EE yang punya….

“I’m Stuffed!” Shrimp – Chilabaey yang ponyaaaa…

Muka kelaparan… Dalam pukul 7.00 petang janji dengan mamat ni jumpa kat Bubba Gump… Dia dari Kota Damansara…. Aku dari Damansara Perdana…..

Kat sini agak relaks dan santai jer… Takde kecoh2 sangat…. Memang cozzy….. Makan pun takdelah nak rushing sangat….

Yang aku suka kat sini adalah meja dia, macam2 benda diaoang tulis atasnye…. Sebenarnye restoran ni adalah berkisarkan tentang sebuah cerita Hollywood dulu iaitu “Forest Gump”… Oklah bagi mereka yang tak pernah lagi mencuba boleh check kat website restoran tersebut kat bawah ni yer… Selamat menjamu selera… Ke situ pulak…