Salam Jumaat dan Salam 1 Malaysia semua…. Sebenarnye sehari dua ni aku sibuk sikitlah… Sebab tulah dah petang baru keluar satu entry semalam… Buzy memanjang… Banyak sebenarnye entry draft dalam blog aku yang belum publish… Maknanye banyaklah benda yang akan nak kongsikan bersama dengan korang… Entry kali ni tentang gadget terbaru dari aku Chilabaey’s Spot…. Siapa tahu apa benda alah ni….??? Pokok bamboo ker atau pokok buloh…. Sama jer sebenarnye, tapi ada pen pulak…???
Bagi mereka yang biasa dengan dunia grafik pasti tahu akan benda alah ni… Dah lama aku idamkan benda ni, akhirnye malam tadi dapat juga membelinye… Bukan apa, ini semuanye adalah pelaburan untuk aku pada masa akan datang…. Lagi satu untuk menyenangkan aku buat kerja2 grafik… Korang layanlah gambar2 di bawah ni dulu yer….

Lepas ambil wife aku dari office, terus ke Ikano Power Centre… Aku nak survey benda alah ni… Nama gadget ni adalah Wacom Bamboo : Pen…. Fungsinye sama seperti mouse yang kita gunakan, tapi ini dalam bentuk pen dan ada platformnye…. Pada mula penggunaannye agak kekok sikit dan menjelang malam tadi aku dah boleh menguasainye sedikit… Cuma belum apply sepenuhnye pada software yang biasa aku gunakan seperti Photoshop dan Illustrator….

Minat dan kerajinan aku sekarang ni dalam merekabentuk grafik, lagi2 untuk header blog aku menyebabkan aku membelinye… Budak2 baru belajar….. Tapi semua tu kenalah ada minat tentang semua tu…. 

Packaging nye dah macam laptop sekali tengok… Kalau aku gambar ni aku letak mula2 entry mesti korang ingat aku beli laptop baru… Hehehehe…. 

Inilah dia benda yang aku maksudkan… Kalau dah sambung dengan Wacom ni, mouse kita dah tak perlu lagi… Sebab ianye juga merupakan pengganti mouse seperti biasa…. Macam dapur masak elektrik pulak aku tengok… Ini kalau aku biar atas meja workstation aku time anak buah aku Melly datang, mahu dia letak periuk mainan masak2 dia ni…. Kena sorok… Kena sorok…. Oklah itu sahaja yang aku nak kongsikan untuk entry kali ni… Kalu bagi mereka yang langsung tak faham tentang Wacom ni bolehlah layari website ini : www.wacom-asia.com
Haaaa… ni hasil kerja adik aku malam tadi… Dia dah biasa guna benda ni kat UiTM, macam aku ni belajar sendiri jer… 

Hasil dari kerja 10 minit adik aku….. Percubaan pertama guna software yang diberi….

Ini gambar asalnye… Anak buah aku Melly….

Inilah tool dari software tersebut, selain ini kita boleh juga gunakan software lain yang lebih advance seperti Illustrator dan Photoshop…. Nantilah aku tunjukkan hasil kerja aku pulak… Kalu dari aku, mungkin dalam kerja2 membentukkan header2 blog kot… Kalau lakaran sebegini bukan bidang aku….