Akulah pelakon tambahan dalam filem ‘Ngangkung‘ tu kalau korang nak tahu sebanrnye…. Hehehehe…. Extra jer tapi di luar set… Bayaran pun tak sempat nak ambik sebab dah kena reject… Hantunye asyik pakai cap jer…
Hahahahahaha…. Salam 1 Malaysia semua…. Hari ni aku baru nak free kejap… So bolehlah buat entry satu dua hari ni… Itu pun kalau takde apa2 panggilan dari office… Kerja memang tengah menanti jer ni… Takpe, janji aku dapat rehat untuk waktu ni….

Alaaaa kisah minggu lepas, pergi bengkel di Banting sebab kereta aku aircondnye buat hal…. Compressor aircond rosak…. Rosaknye memang dah lama, ongkosnye jer yang tak lebih, tu yang tertunggak tu… Maklumlah banyak sangat komitmen sejak abah aku masuk hospital…. Kos luar jangka…. 

Nampak tak apa yang aku buat time ni… Lepak sambil memandang kereta  dengan uncle cina mana entah… Dia pun repair kereta juga…. Tapi borak bagai nak rak…. Hehehehehe… Aii kan peramah dan mesra pelanggan…. Nampak jari aku buat apa….??? Tetap dengan peacenye…
Sebab dah banyak kerja luar, nak taknak kena jugalah repair aircond… Sekarang ni pun cuaca tak menentu, kena waktu panas, panas betul…. Kena hujan, hujan betul2…. Sebenarnye banyak lagi yang perlu diperbetulkan kereta kesayangan aku ni…. 14 tahun tu…. 

Kali ni ambil compressor yang besar sikit… Dari Jepun… Tapi mahal sikitlah kalau nak dibandingkan dengan compressor Denso…. Takpelah janji puas hati….

Mentang2 dah nak raya cina, senang hati betul pomen bengkel tu…. Siap siul2 lagi… siut betul… Tapi kerja dia menang teliti, cuma muka saje ada acam…. Kalau berborak, kalah aku hari tu…. Macam nilah kalau menjaga kereta lama, macam2lah yang perlu diganti… Dah sampai masa… Sama juga pada kita, bila sampai jer masanye pasti akan ada yang berlaku… Lumrah kehidupan….🙂