Hari ni dah dekat seminggu dah adik aku di wad HUKM Cheras… Masih dalam pemerhatian doktor… Mungkin beberapa hari lagi selepas ubat2an dia serasi dengan system dalam badan, barulah dia boleh discharge…. Sekarang ni aku agak kelangkabut sikit, tu yang blog pun terabai tu… Terpaksa berulang alik dari Banting – Damansara…. Abah aku pulak sejak beberapa hari ni tak berapa stabil pulak kondisinye, mak aku demam… Aku sendiri sejak semalam boleh pulak demam sekali… Tak berapa sihat sangat, itupun lawankan juga…


2 Februari (Selasa) lepas, adik aku Azu terpaksa dimasukkan ke wad semula di HUKM Cheras… Tapi kali ni bukan kes kecemasan… Dia dapat panggilan dari HUKM supaya dimasukkan ke wad untuk moniter ubat antibiotik yang baru… Antibiotik yang lalu tidak sesuai dan tidak dapat melawan penyakitnye…. Akan mengambil masa selama beberapa hari… Rasa2nye mungkin hari Isnin atau Selasa baru boleh discharge, itupun bergantung pada keadaan badannye… Adui kesiannye dia… Baru nak seronok2 kat rumah dan mula kerja, dah kena tahan wad balik…
Sepatutnye dia nak balik rumah mak aku sempena cuti ni, last2 dapat call dari HUKM… Nak buat macamana, untuk jaga kesihatannye terpaksalah diikutkan prosedur semua tu… janji sehat lepas ni… Memandangkan adik aku akan berada di wad HUKM, maka anak buah aku Melly akan duduk dengan aku dan yang kecik Raja Kecik duduk dengan bapanye…. Kurang sikit beban bapanye, senang sikit nak uruskan…

Lagi satu wife aku balik Ipoh, so aku dengan Anor jer… Melly senang sikit untuk aku jaga, kalau yang kecik tu tak berapa pandai nak pujuk tidur… Lagi2 Raja Kecik tu manja dengan makngahnye berbanding pakngahnye… Kalau dengan aku memang taknak tidur, tapi dengan makngahnye senang jer tidur…. 
Moga adik aku cepat discharge dan sihat semula… Insya-Allah…🙂