Pernah merasa dan makan kek Red Velvet Cheese Cream tak…??? Kek ni jarang ada dijual dikedai2… Tapi aku dah dapat merasakannye sendiri… Sebelum ni asyik dengar wife aku cerita tentang kesedapannye… Kek ni sempena harijadi wife aku tempohari sebenarnye…. Dia asyik cerita jer tentang kek ni, so dia cadang untuk dapatkan kek ni untuk tahun ni… Oklah tu aku kata, nanti claim…. So diapun orderlah kek ni….

Sebenarnye ada cerita tentang kek ni… Menyedihkan bila dikenang…. Cerita macam ni, kek ni adalah kek untuk sambutan harijadi family member aku untuk bulan April lepas… Maklumlah ramai benor yang sambut harijadi bulan April ni… Kononnye akan dibawa balik ke Banting pada 29 April…. Kena order awal untuk kek ni, sebulan sebelum dah order…
Tapi apakan daya, Allah yang telah menentukan… Arwah abah pergi meninggalkan kami pada 6 April 2011 lalu… Maka kek ni takdelah untuk menyambut harijadi sesiapa… Kami sekeluarga dalam keadaan darurat lagi… Tiada semangat pun nak sambut… So pada 28 April tu ambillah juga kek yang telah diorder ni di area Subang Airport…. Bawa balik ke rumah aku di Damansara, esoknye potong sendiri2 sahaja dengan wife aku… Terasa sedih pulak bila mengenangkannye….

Tak tahu nak gambarkan macamana rasanye, sangat2 berbeza… Takde idea bahan apa yang digunakannye… Tapi sangat2 sedap… Ditambahkan lagi dengan cheese cream dan juga dark chocolate, memang sedap giler…. Tapi dalam gambar tu chocolatenye berterabur sikit sebab tak jaga masa bawa kereta tempohari… Itu yang berterabur tu…. Hehehehehe….

Nampak tak rupanye… Merah seperti namanye…. Sangat2 sedap…. Tak pernah lagi aku rasa di mana2 outlet kek selama ini…. Atau aku sorang jer yang tak pernah try, entahlah… Tapi harganye agak mahal sedikit dari kedai2 kek ternama… Itu jer yang aku boleh bagitahu… Tapi berbaloi dengan rasa dan rupanye… Yang ni aku taknak komplen macam aku komplen pasal Macaron yang manis tak tentu pasal tu… Oklah kalau korang jumpa kek, aku cadang korang cuba yer…πŸ™‚