Salam 1 Malaysia semua… Dah Isnin dah… Sekejap jerkan minggu ni… Tahu2 dah hari Isnin dah… Esok2 dah Jumaat… Apa2 pun selamat bertugas dengan hati yang penuh ikhlas… 
Entry kali ini nak cerita tentang gadget lama aku masa zaman2 UiTM dulu…. Nak katakan gadget aku, bukanlah sebenarnye tapi gadget wife aku… Dia kaya, aku hanya ada mesin ketuk jer time tu…. So, bila nak buat assignment terpaksalah pinjam laptop dia bila PC kat lap penuh…. Hehehehe….

Tapi memang masa time aku belajar dulu rata2 rakan kuliah aku cuma ada mesin taip jer… Dah macam perkara wajib pulak… Cuma beberapa orang jer yang ada laptop dan PC…. Dan laptop inilah laptop pertama dalam diri aku… Kalau PC tu memang aku dah biasa sejak dibangku sekolah menengah lagi… Maklumlah budak businenss study Sekolah Vokasional Setapak, Kuala Lumpur…. Sejak ada cakera liut yang lembik hinggalah ke zaman CD….

Tapi masa tahun 1996, kiranye laptop macam ni kiranye dahsyatlah siapa yang ada… Bayangkan harganye time ni RM6500.00… Mahal giler time ni… Tapi kalau main games memang best giler…. Tapi terlalu sensitif…

Time jugalah dah takde dah punat joystick warna merah di tengah2 keyboard, dah ada mousepad… Makin canggih…. Tapi apakan daya kalau dikira2kan hampir 5 tahun jer umurnye…. Mulalah harddisk buat hal. keyboard takleh tekan huruf O dan L… Lembab, takleh dah nak tambah harddisk dan Ram.. Dan macam2 lagi…..
Dan sebenarnye entry ni nak mengenang ssuatu yang telah banyak berjasa dalam diri aku dan wife aku sebenarnye… Sepanjang pembelajaran aku laptop nilah yang banyak membantu…. Dan hinggalah 3 minggu lepas aku terpaksa membuangnye terus ke dalam tong sebab screennye dah start mengeluarkan cecair… Bau macam cuka dan sreecnye pun dah cair… Takut mendatangkan penyakit pulak, so terpaksalah aku buang terus…. Sedih pun ada sebenarnye…
Tapi dibandingkan zaman sekarang ni, segala2nye menang sangat2 berbeza… Jauh jangkauan akal pun ada…. Canggih secanggihnye…. Dunia semakin maju… Apa yang penting kita menggunakan apa yang ada dengan sebaik2 mungkin dan bukannye untuk menunjuk2 dan berlagak….