Bila dah ada gadget yang mempunyai accessories banyak, pasti kita akan membelinye walaupun mahal…. Macam tulah aku sekarang…. Bila dah beli gadget2 tertentu, mulalah nak cari bajunyelah, seluarnyelah, stokinnyelah dan macam2 lagi… 

Kali ni belikan untuk wife aku casing baru untuk iPhone 4 dia… Dah lama dah nak beli tapi takde masa nak ke outlet Apple…. So minggu lepas dah alang2 ada outlet baru untuk Apple kat Cinelasure, tu yang singgah tu… Lepas layan Harry Potter 7….

Walaupun mahal kalau dibandingkan yang dijual di kios2 sarung phone, tapi bila bercakap tentang kualitinye ianye memang berbeza… Sebab tulah aku akan beli barang yang lebih berkualiti , so jangka masanye pun lama… Lagi satu baru ada kepuasan dalam membeli… Sama je kalau kita beli yang murah, tapi tak lama dah nak kena beli lagi… 

Finishing untuk sesuatu barang yang berkualiti ni memang ada perbezaannye…. Bagi aku, semua tu aku ambilkira…. Kekemasannye, kualiti bahannye, banyak sangat bezanye….

So, biarlah tunggu lama untuk kumpul duit, tapi kita dapat apa yang dihajati dan ianye bermutu tinggi…. Itulah stail aku yang aku terapkan dalam kehidupan… Sama juga dengan membeli gadget2 yang melibatkan harga yang beribu2 ringgit… Biar orang lain pakai dulu, kita nilai akan tahap kegunaan kita untuk seharian, kalau ianye berguna barulah kita beli…. Jangan beli sebab ikut orang, nak bersaing dengan orang lain, takleh lebih dari orang dan jealous bila orang lain ada… Padahal dari segi peratus kegunaannye takdelah banyak sangat… Baiklah jangan membazir, gunakan duit tu untuk kegunaan lain… Itukan lebih baik…